KUKUTI mini concept store

KUKUTI syntyi kahden nuoren naisen innostuksesta hauskoihin, kestäviin, eettisesti ja ekologisesti valmistettuihin vaatteisiin.

Nea ja Antonia avajaistunnelmissa. Kuva: Anna Nääppä

Antonia sai idean Kukutista oman lastenvaateharrastuksen kautta; hän innostui kivoista lastenvaatteista jo ennen poikansa syntymää 2015. Antonia on koulutukseltaan hortonomi ja sen jälkeen toiminut luonnonkosmetiikan verkkokauppiaana, joten kiinnostus luomuun ja ekologisiin arvoihin on ollut mukana jo pitkään. Mukaan yritykseen löytyi vuosien takaa tuttu Nea, jolla oli myös innostusta ihaniin lasten- ja naistenvaatteisiin sekä visuaalista silmää ja graafista osaamista.

Kukutia alettiin rakentaa alkuvuodesta 2017 ja vähitellen siitä muodostui ”mini concept store”, paikka joka on vähän enemmän kuin pelkkä lastenvaatekauppa. Kukutista löytyy lastenvaatteiden lisäksi kokoajan laajeneva valikoima naistenvaatteita ja asusteita samoilta merkeiltä kuin lastenvaatteetkin, luomupuuvillaisia tarvikkeita, sisustusesineitä, kortteja, leluja, ulkomaalaisia perhe&lifestyle -lehtiä sekä koko perheen luonnonkosmetiikkaa.

Kivijalkamyymälälle valittiin paikaksi samanhenkisten liikkeiden Forum Kortteli Turun ydinkeskustassa. Kivijalan lisäksi avattiin verkkokauppa, jotta Kukutin ihanuuksia voivat tilata muutkin kuin Turun seudulla asuvat.